Europas største lakkæde åbner filial i Hamburg

pierre.dk Autolakering A/S offentliggjorde i juni, at blikket er rettet mod det enorme tyske marked. Nu har Europas største og mest moderne kapital-lakkæde købt Lucassen Fahrzeuglackierung i Hamburg.

Lige siden grundlæggelsen tilbage i 1985 har pierre.dk Autolakering A/S udelukkende kendt en vej i markedet – og det er fremad. Med sine mere end 400 ansatte og positionen som markedsledende i Danmark og Sverige er kapital-lakkæden, der årligt udfører omkring 150.000 reparationslakeringer, Europas største lakkæde.

I juni offentliggjorde koncernen sine planer om, at man har rettet sit fokus mod Tyskland, og i den forbindelse havde etableret datterselskabet pierre Autolackierung GmbH med base i Hamburg.
Nu er det så lykkedes virksomheden at købe sit første tyske lakcenter, Lucassen Fahrzeuglackierung, Hamburg som er beliggende i et af byens store industrikvarterer.
– Vi har overtaget skadescenteret per 1. oktober. Der er tale om pænt stort værksted, som er bredt kendt for at lægge vægt på kvalitet, kundetilfredshed og service, fortæller Pierre Legarth, koncernchef/CEO i pierre.dk Autolakering A/S.

Yderst velfungerende center

I spidsen for Lucassen Fahrzeuglackierung står Torsten Lucassen, der siden 1991 har været en del af skadescenteret. Det var hans far, Friedrich Christian Lucassen, der i 1960 grundlagde firmaet.
Der er tale om et yderst velfungerende lak- og skadescenter, der både har en moderne og professionel tilgang til faget, samtidig med, at man råder over en stor og velplejet kundeportefølje.
– Jeg har lavet den her aftale med Pierre Legarth, fordi jeg ikke rigtig havde nogen til at tage over efter mig. Mine børn har valgt andre fag, og derfor er det helt ideelt, at mit firma bliver en del af Europas mest moderne kapital-lakkæde, fortæller Torsten Lucassen, der er 54 år.
Han fortsætter som afdelingsleder i skadescenteret, og er allerede nu i fuld gang med at implementere det særdeles konkurrencedygtige koncept, som har bragt den danske-ejede lak-koncern til sin førerposition.

Et enormt spændende marked

Det er fortsat planen at etablere et sted mellem fem til ti filialer i Tyskland inden udgangen af næste år, og overtagelsen af Lucassen Fahrzeuglackierung altså det første skridt i det projekt.
Målet er, at den internationale ekspansion i pierre.dk-koncernen skal fortsætte via etablering af lak-centre omkring strategisk vigtige trafikknudepunkter, hvor koncentrationen af biler er størst i Tyskland.
– Vi har gennem længere tid arbejdet intenst med at analysere det tyske marked, som via sin størrelse er yderst interessant. Det er trods alt et land, der indbyggermæssigt er tæt på 20 gange større end det danske marked, hvor der blot er 2,3 millioner biler. I Sverige er der 4,4 millioner biler, mens der i Tyskland er hele 43,4 millioner biler, fortæller Pierre Legarth, der har hyret Henrik Møller Hansen som business development manager i pierre Autolackierung GmbH.
Dermed står han i spidsen for lak-koncernens indtog på det tyske marked.

Mange vigtige parametre

Blandt de forhold, som har gjort pierre.dk til markedsledende i både Danmark og Sverige inden for autolakering, er det unikke koncept, som samtlige lak-centre og medarbejdere har fokus på hver eneste dag.
– Det handler om, at strømline processerne og udføre markedets højeste lakkvalitet, kombineret med konkurrencedygtige priser og leveringsgaranti som er vigtigte parameter i vores branche, understreger Pierre Legarth.
Hensigten er, at pierre Autolackierung GmbH skal være bilforhandlernes foretrukne lakleverandør, præcis som det i dag er tilfældet i både Danmark og Sverige.
– Vejen dertil går via pierre.dk-konceptet og ved at give medarbejderne frihed under ansvar, samt med fokus på at strømline processerne kombineret med et fordelagtigt arbejdsmiljø. Endelig anvender vi højteknologiske driftsmidler og BASF/Glasurit lakprodukter, hvilket indebærer en lang række driftsfordele, fortæller Pierre Legarth.

Klik HER for at læse om nyheden på det tyske Colornews.de.