Lakcenter i Lund overtaget af pierre.dk-koncernen

Löddes Billackering AB, der ligger i sydsvenske Lund, bliver nu en del af Europas største lakkæde, pierre.dk Autolakering A/S. Dermed når koncernen op på 12 svenske lakcentre

Kolding-baserede pierre.dk Autolakering A/S fortsætter med at manifestere sin position som markedsleder i Sverige via datterselskabet Pierre Billackering AB.
Det er fem år siden, at pierre.dk-koncernen gjorde sit indtog på det svenske marked, og med købet af Löddes Billackering AB i sydsvenske Lund, har Europas største lakkæde nu 12 svenske lakcentre på sit cv.
– Det er vi naturligvis meget tilfredse med, for det har hele tiden været vores strategi, at vi via en kontrolleret vækst skal blive landsdækkende i Sverige. I Sverige såvel som i Danmark er det pierre.dk’s strategi udelukkende at tilbyde lakering til vores kunder, for herved at sikre bilhusene en lakeringsleverandør, som ikke samtidig er konkurrent på pladearbejdet, fortæller Bo Jacobsen, der er administrerende direktør i pierre.dk.

Et fintmasket net
Löddes Billackering AB passer med sin beliggenhed godt ind i den overordnede strategi, idet nettet i det sydlige Sverige efterhånden er blevet ganske finmasket.
Byen Lund ligger ikke mere end en snes kilometer fra Malmö, hvor pierre Billackering AB i forvejen er repræsenteret, ligesom afstanden til Helsingborg heller ikke er stor.
Löddes Billackering AB ejes af Lennart Nedmark, der fortsætter som afdelingsleder.
– Firmaet er 60 år gammelt, og jeg har været en del af det siden 1970. Så da jeg fik muligheden for at sælge til pierre Billackering AB slog jeg til, forklarer Lennart Nedmark.

Godt for fremtiden
– Det er helt sikkert fornuftigt at blive en del af en stor kæde, fordi det gør os langt mindre sårbare på mange forskellige parameter. Det er en god fremtidssikring, tænker jeg.  Jeg glæder mig til at være en del af en stor professionel kæde, understreger Lennart Nedmark.
Landechef hos pierre Billackering AB, Daniel Nordvall, er også glad for overtagelsen.
– Opkøbet af Löddes Billackering AB passer os rigtig godt, fordi det ligger så tæt på både Malmø og Helsingborg, hvor vi i forvejen er repræsenteret. Dermed kan de enkelte lakcentre i højere grad hjælpe og assistere hinanden og effektivisere de forskellige processer. Og så er det faktisk et rigtigt fint værksted, som vi har overtaget, fortæller Daniel Nordvall.

I konstant fremdrift
Han peger på, at der er et ganske stort vækstpotentiale i området – og at det er en spændende region, der er i konstant fremdrift.
pierre Billackering AB fortsætter med at være på udkig efter moderne lakcentre, som kan være med til at placere koncernen på det svenske landkort i endnu højere grad end nu.
– Når vi kigger efter nye lakcentre, så handler det om fleksibilitet, høj kvalitet og procesoptimering. Det er alle forhold, som eksempelvis Löddes Billackering AB lever op til, påpeger Daniel Nordvall.
Med opkøbet af lak-centeret i Lund driver Pierre Billackering AB nu 12 lakcentre i Sverige og vækststrategien handler fortsat om yderligere opkøb.