Lakkoncern forsætter ekspansionen i Sverige

Med opkøbet af Billackspecialisten AB i Borås råder pierre.dk Autolakering A/S nu over endnu et førende lakcenter i Sverige.

Kolding-baserede pierre.dk Autolakering A/S, der er Europas største lakkæde, har netop overtaget Billackspecialisten AB i svenske Borås øst for Gøteborg, som er et supermoderne lakcenter.

Dermed driver pierre.dk Autolakering A/S via datterselskabet pierre Billackering AB nu ti lakcentre i Sverige, og dermed har lakkæden endnu engang manifesteret sin position som markedsleder i det svenske broderland.

– Der er tale om det største lakcenter i Borås, som den hidtidige indehaver Manoli Rashid Ayoub gennem de seneste seks-syv år har opbygget på forbilledlig vis, fortæller Pierre Legarth. Han er grundlægger af og bestyrelsesformand for pierre.dk-koncernen.

Borås ligger 60 kilometer øst for Gøteborg og er med sine 66.000 indbyggere Sveriges 14. største by. I selve kommunen er der godt 100.000 indbyggere.

En dedikeret autolakerer

– Vi har overtaget lakcenteret per 12. oktober, og der er virkelig tale om en perle, som nu er implementeret i vores kæde af lakcentre. Billackspecialisten har ekspanderet over de senere år, og det er ikke mindst på grund af Manoli Rashid Ayoubs evner, idet selskabet har gennemgået en imponerende udvikling med fokus på logistik og stømlining under processerne, understreger Pierre Legarth.

– Derfor er det også fantastisk, at den hidtidige indehaver fortsætter i lakkoncernen som centerleder i Borås. Manoli er en meget dedikeret person, som har tilvejebragt et unikt lakcenter, der er kendt for høj kvalitet og kundeservice. Det er parametre, som i høj grad matcher pierre.dk konceptet, fortæller Pierre Legarth.

Og 43-årige Manoli Rashid Ayoub er da også en glad mand, efter han og virksomheden er blevet en del af pierre.dk-koncernen.

– Jeg kendte selvfølgelig godt til pierre Billackering AB i forvejen, og da jeg blev præsenteret for dette salgstilbud og spændende fremtidige udviklingsmuligheder , var det ikke noget, som jeg behøvede at overveje særlig længe, fortæller Manoli Rashid Ayoub.

Klar til yderligere opkøb

Nu er der en række arbejdsgange, som mandskabet i Borås er i fuld gang med at få implementeret i virksomheden.

– Det er jo et meget konkurrencedygtigt koncept, som pierre.dk har skabt, og det glæder vi os til at indføre her i Borås, understreger Manoli Rashid Ayoub.

Med opkøbet af lak-centeret i Borås driver pierre Billackering AB nu ti lakcentre i Sverige. Alligevel er meldingen fra Pierre Legarth klar.

– Vores vækststrategi er selvfølgelig yderligere opkøb i både Sverige, Tyskland og Danmark. Vi har mange interessante opkøbsemner i pipelinen og udviklingen i markedet går efterhånden lakerernes vej. Derfor ser vi mere end positivt på fremtiden, hvor parametre som kvalitet, volumen og priserne er afgørende for balancen, udtaler Pierre Legarth.

FAKTA – pierre.dk Autolakering A/S:

pierre.dk Autolakering A/S blev grundlagt i 1985 af Pierre Legarth, der selv er autolakerer.

I efteråret 2010 købte investeringsselskabet Maj Invest Equity 75 procent af virksomheden, som i dag beskæftiger mere end 450 medarbejdere.

Grundlæggeren Pierre Legarth er i dag bestyrelsesformand i koncernen, mens den tidligere økonomidirektør Bo Jacobsen er Adm. direktør i pierre.dk Autolakering A/S.

I 2005 etableredes et nyt og stort hovedsæde i Kolding, hvor virksomheden i dag råder over det største og mest moderne autolakeringscenter i verden.

I foråret 2011 etablerede lakkoncernen sit første lak-center uden for landets grænser, da Lundblads Billackering AB (Sveriges største lakcenter) blev opkøbt. Siden er yderligere ti svenske lak-centre overtaget – alle i regi af Pierre Billackering AB.

I 2014 gik pierre.dk Autolakering A/S ind på det tyske marked, hvor man via selskabet Pierre Billackierung GmbH foreløbig har overtaget tre store tyske lak-skadecentre.

pierre.dk har lak-aftaler med en lang række autoforhandlere, bilkæder og bilimportører og det er Pierre Legarths forventning, at virksomheden i 2016 vil foretage mere end 150.000 reparationslakeringer i Danmark, Sverige og Tyskland.