Lakkoncern har opnået unik certificering

Som den eneste virksomhed i lakbranchen, har Europas største lakkæde, pierre.dk Autolakering A/S, netop modtaget de synlige beviser for, at en række af kædens lak-centre er blevet både DS- og ISO-certificeret. Dermed går pierre.dk-kæden forrest på endnu et parameter.

Kolding-baserede pierre.dk Autolakering A/S, der er Europas største lakkæde, har for længst manifesteret sin position som markedsledende både i Danmark og Sverige – og i Tyskland er der fuld gang i en kontrolleret ekspansion.

Men et forhold handler om at vokse sig større og stærkere – et andet om at styrke den etablerede del af landets toneangivende lak-koncern.

Hvad sidstnævnte angår, er det nu lykkedes pierre.dk-kæden at blive certificeret efter både de høje ISO 9001/2008-standarder samt DS/OHSAS-standarderne.
Certificeringerne gælder foreløbig for 20 ud af kædens 24 danske lakcentre, men planen er, at samtlige lakcentre skal være certificeret inden årets udgang.

En vigtig milepæl

– Det er en vigtig milepæl for os, fordi vi er de første inden for branchen, der opnår den her form for certificering, fortæller Pierre Legarth, som er bestyrelsesformand i pierre.dk-koncernen – og som i øvrigt har grundlagt firmaet for 30 år siden.

ISO-certificeringen er et kvalitetsledelsessystem, der kvalificerer en virksomheds evne til at overholde og opfylde kundekrav og en række relevante lov- og myndighedskrav. ISO 9001 bruges af over en million virksomheder og organisationer i mere end 170 lande.

DS -certificeringen er en international anerkendt standard indenfor arbejdsmiljøledelsessystemer.

– Begge certificeringer er jo et signal om, at pierre.dk-kæden har stor fokus på at gøre tingene ordentligt, samtidig med at vi har et særdeles konkurrencedygtigt koncept, fortæller Stefan Hansen, der er produktionsdirektør hos pierre.dk Autolakering A/S.

Et synligt bevis

Han har sammen med kvalitets- og miljøchef Frank Ascanius og eftermarkedschef Mads Blume arbejdet benhårdt på at få de eftertragtede certificeringer i hus.

– Det er naturligvis meget tilfredsstillende, at vi nu står med det synlige bevis på, at vi er certificeret efter både ISO og DS. Men det handler også om, at vi gerne vil gå forrest på alle parametre, understreger Stefan Hansen.

Han og kollegerne fik forleden overrakt beviserne ved en uhøjtidelig ceremoni i lak-koncernens domicil, der ligger på Trianglen i Kolding.

Her deltog ledende auditør Asger Højland Lorentzen og costumer relation manager Peter Worck fra Bureau Veritas, der står bag certificeringerne.