Lakkoncern køber op i Sverige

Europas største lakkæde, pierre.dk Autolakering A/S, har netop overtaget Aros Billackering AB i Uppsala nord for Stockholm

Kolding-baserede pierre.dk Autolakering A/S, der er Europas største lakkæde, er for alvor i gang med at manifestere sin position som markedsleder i broderlandet mod øst.
Per 1. september overtager pierre.dk-kæden således det store lakcenter Aros Billackering AB, der ligger i Uppsala, cirka 70 kilometer nord for Stockholm.
– Det er tale om et veldrevet autolakeringsværksted, som nu bliver en del af pierre.dk koncernen. Aros Billackerings er beliggende i Uppsala som er i betydelig vækst, og Charlie Ekstrand har om nogen vist vejen i Sverige via imponerende procesoptimering og fremragende logistik – og dermed tilvejebragt et stort vækstpotentiale, der i høj grad matcher pierre.dk konceptet, fortæller Pierre Legarth, som er grundlægger af og bestyrelsesformand i pierre.dk-koncernen.

Implementerer nyt koncept

Den hidtidige ejer af Aros Billackering AB er 39-årige Charlie Ekstrand, som selv er uddannet autolakerer. Han fortsætter i den nye konstellation, hvor han – udover at være daglig leder i lak-centeret – skal være med til at udvikle lakprocesserne på kædeniveau i Sverige.
– Det er meget spændende, det her. Jeg havde selvfølgelig hørt om koncernen i forvejen, og det føles som det helt rette, at det er pierre Billackering AB, der overtager min forretning, fortæller Charlie Ekstrand.
Lakcenteret i Uppsala er i forvejen inde i en god gænge, som forventeligt vil fortsætte.

Nye emner i pipelinen

– Nu er der naturligvis en række arbejdsgange, som vi skal have implementeret i vores virksomhed. Det er jo et særdeles konkurrencedygtigt koncept, som pierre.dk har skabt, og det glæder vi os til at indføre her på stedet, fortæller Charlie Ekstrand.
Med opkøbet af lak-centeret i Uppsala driver pierre Billackering AB nu ni lakcentre i Sverige og vores vækst strategi er selvfølgelig yderligere opkøb i Sverige, Tyskland og Danmark. Vi har mange interessante udenlandske opkøbsemner i pipelinen og udviklingen i markedet går efterhånden lakerernes vej, derfor ser vi mere end positivt på fremtiden, hvor parametre som volumen og stordrift afgør balancen, udtaler Pierre Legarth.

FAKTA – pierre.dk Autolakering A/S:
pierre.dk Autolakering A/S blev grundlagt i 1985 af Pierre Legarth, der selv er autolakerer.
I efteråret 2010 købte investeringsselskabet Maj Invest Equity 75 procent af virksomheden, som i dag beskæftiger mere end 450 medarbejdere.
Grundlæggeren Pierre Legarth er i dag bestyrelsesformand i koncernen, mens den tidligere økonomidirektør Bo Jacobsen er Adm. direktør i pierre.dk Autolakering A/S.
I 2005 etableredes et nyt og stort hovedsæde i Kolding, hvor virksomheden i dag råder over det største og mest moderne autolakeringscenter i verden.
I foråret 2011 etablerede lakkoncernen sit første lak-center uden for landets grænser, da Lundblads Billackering AB (Sveriges største lakcenter) blev opkøbt. Siden er yderligere otte svenske lak-centre overtaget – alle i regi af Pierre Billackering AB.
I 2014 gik pierre.dk Autolakering A/S ind på det tyske marked, hvor man via selskabet Pierre Billackierung GmbH foreløbig har overtaget tre store tyske lakcentre.
pierre.dk har lak-aftaler med en lang række autoforhandlere, bilkæder og bilimportører og det er Pierre Legarths forventning, at virksomheden i 2016 vil foretage mere end 150.000 reparationslakeringer i Danmark, Sverige og Tyskland.