Lakkoncern overtager endnu et lakcenter i Sverige

Europas største lakkæde, pierre.dk Autolakering A/S, har netop overtaget Ölands Billackering AB i Kalmar, der ligger ud til den sydsvenske østkyst

Kolding-baserede pierre.dk Autolakering A/S, der er Europas største lakkæde, fortsætter med at manifestere sin position som markedsleder i Sverige via datterselskabet pierre Billackering AB.
Per 4. juli har pierre.dk-kæden, som for nylig blev solgt til tyske Intelligent Repair Solutions Group, overtaget det store lakcenter Ölands Billackering AB, der ligger i Kalmar, cirka 300 kilometer øst for Malmö.
Den hidtidige indehaver af virksomheden, Patrik Lundin, fortsætter som afdelingsleder.
– Det er meget tilfredsstillende, at Patrik Lundin har valgt at lade sit supermoderne lakcenter bliver en del af vores gode team i Sverige, fortæller Bo Jacobsen, der er administrerende direktør i pierre.dk.

Områdets største lakcenter
Ölands Billackering AB passer med sin beliggende rigtig godt ind i den strategi, som den danske lakkoncern har lagt for Sverige.
– Med købet af Patrik Lundins virksomhed runder vi nu vort 11. lakcenter i Sverige, hvilket er god platform for vores fortsatte ekspansion i Sverige, og den geografiske placering af lakcentrene betyder, at vi begynder at se større samarbejde lakcentrene imellem, hvilket betyder højere gennemsnitlig kapacitet og kortere leveringstid til gavn for vores kunder, påpeger Bo Jacobsen.
Lakcenteret har 16 medarbejdere, og der udføres både lakeringer af personvogne og lastbiler. Og den hidtidige indehaver er godt tilfreds med at blive en del af pierre Billackering AB.

Effektive processer
– Det er meget positivt for fremtiden tænker jeg. Vi er det største lakcenter i hele området, og det er på alle måder det rigtige for os, at vi nu bliver en del af en stor koncern, fortæller Patrik Lundin, der grundlagde Ölands Billackering AB i 1994.
14 år senere rykkede lakcenteret til sin nuværende placering i Kalmar, og i disse dage skrives der altså et nyt og spændende kapitel i historiebogen.
Landechef hos pierre Billackering AB, Daniel Nordvall, er glad for overtagelsen.
– Opkøbet af Ölands Billackering AB passer os rigtig godt, fordi det ligger tæt på Karlskrona, hvor vi også har et lakcenter. Dermed kan afdelingerne i højere grad hjælpe og assistere hinanden og gøre alle processerne langt mere effektive, fortæller Daniel Nordvall.

Fortsat ekspansion
pierre Billackering AB er fortsat på udkig efter moderne lakcentre, som vil kunne sætte koncernen på det svenske landkort i endnu højere grad.
– Lakcenteret i Kalmar har en meget høj standard, og dermed passer Ölands Billackering AB perfekt ind i vores koncern. Det handler om fokus, fleksibilitet, og procesoptimering for herigennem at kunne sikre vores kunder markedets højeste kvalitet og korte leveringstider, påpeger Daniel Nordvall.
Med opkøbet af lak-centeret i Kalmar driver pierre Billackering AB nu 11 lakcentre i Sverige og vækststrategien handler fortsat om yderligere opkøb.