pierre.dk-koncernen er nået til Stockholm

Kort inden årsskiftet indgik Kolding-baserede pierre.dk Autolakering A/S en aftale med PEWE Billackering AB i Stockholm om at overtage samtlige aktiviteter i det store lakcenter. Dermed er den danske lakkoncern for første gang repræsenteret i den svenske hovedstad

pierre.dk-koncernen, der er Europas mest moderne, har netop indgået aftale med svenske Sohel og Moniek Musa om at overtage lakeringsaktiviteterne i PEWE Billackering AB, der ligger i den nordlige udkant af Stockholm.
Samtidig har pierre.dk Autolakering A/S indgået en aftale med tre af de mange dygtige medarbejdere hos PEWE Billackering AB omkring et såkaldt management buy out på karrosseriaktiviteterne. De tre medarbejdere er Jonas Pentell, Niclas Argeil og Mahmoud Safori. Dermed overtager trioen karosseridelen, og i den forbindelse er der indgået en samarbejdsaftale med pierre Billackering AB.
De hidtidige ejere, Sohel og Moniek Musa, fortsætter i pierre Billackering AB som henholdsvis afdelingsleder og administrator.

Styrker et stærkt team
– Det er meget tilfredsstillende, at det er lykkes at indgå denne trepartsaftale med henholdsvis Sohel og Moniek samt Jonas, Niclas og Mahmoud, og jeg er overbevist om, at opdelingen af PEWE Billackering AB i en karosseri- og en lakeringsvirksomhed vil styrke det allerede høje niveau inden for kvalitet, service og faglighed yderligere på begge områder, hvilket vil være til gavn virksomhedens kunder, medarbejdere og andre interessenter, fortæller Bo Jacobsen, der er administrerende direktør i pierre.dk Autolakering A/S.
Han er glad for, at sælger har ønsket at forsætte i lakkoncernen.
– Jeg er overbevist om, at Pierre Billackering ABs i forvejen stærke team bliver yderligere styrket af Sohel og Monieks tilstedeværelse, forklarer direktøren.

Deler firmaet op i to
pierre.dk’s strategi både i Danmark og Sverige er at være bilhusenes foretrukne samarbejdspartner i forbindelse med lakering af personbiler.
– Vi mener, at vi skal gøre det, som vi er bedst til, og derfor ønsker vi udelukkende at fokusere på lak-opgaver. Vi ønsker ikke udføre karosseriarbejde, idet vi ikke vil konkurrere med vores kunder. Derfor er løsningen med en opdeling af PEWE Billackering i en karosseri- og en lakeringsdel, helt igennem optimal for pierre.dk, understeger Bo Jacobsen.
Sammen med Sohel og Moniek Musa kan koncernen så koncentrere sig om at fastholde og udbygge lakvirksomhedens allerede høje kvalitets- og serviceniveau.
– Og samtidig får vi i form af karosserivirksomheden en god kunde og samarbejdspartner, konstaterer Bo Jacobsen.

Ønskerne er blevet opfyldt
Daniel Nordvall, der er landechef hos pierre Billackering AB påpeger, at den nye afdeling i den svenske hovedstad er helt optimal i forhold til koncernens fremmarch i Sverige.
– Afdelingen kommer blandt andet til at danne rammen for vores fremtidige call center i Sverige, fortæller Daniel Nordvall, der med overtagelsen af PEWE Billackering AB i Stockholm har 14 svenske lakcentre og afdelinger at holde snor i.
Sohel og Moniek Musa havde fået en række henvendelser fra interesserede købere til deres 31 mand store virksomhed, men valgte altså at sælge til pierre Billackering AB.
– Det handler eksempelvis om koncernens tilgang til det fremtidige samarbejde, ligesom deres overtagelsesmodel og den samlede fremtidige strategi for Sverige var helt i tråd med vores ønsker til fremtiden, forklarer Moniek Musa.

Passioneret sælger
Det har også spillet ind, at det endelige afkast for de hidtidige ejere ikke bliver afhængigt af, hvordan det fremadrettet går i andre dele af pierre Billackering AB, men alene ud fra præstationerne i Stockholm-lakcenteret.
– Da den anvendte model for overtagelse samtidig gjorde det muligt at opfylde tre gode og loyale medarbejders ønske om at blive selvstændige, så var der egentlig ikke så meget at betænke sig på, erkender Moniek Musa, der .
De er begge glade for, at deres virksomhed og medarbejdere nu er fremtidssikret, og at den er en del af noget større. Parret ser frem til samarbejdet med de mange dygtige og engagerede medarbejdere i pierre Billackering AB.
– Autolakering har altid været en passion for os, og jeg er sikker på, at vi sammen kan udvikle virksomheden yderligere til gavn for både kunder og medarbejdere, fortæller Sohel Musa, der altid bruger enhver ferie eller udlandsrejse på sammen med Moniek at besøge lakcentre i andre lande.
Med opkøbet af lakcenteret i Stockholm driver pierre.dk-koncernen sammenlagt 47 lakcentre i Sverige, Danmark og Tyskland.