pierre.dk-koncernen har købt et tysk skadecenter i Bayreuth

Lackiererei Schott i Bayreuth er netop blevet en del af tyske Pierre Autolackierung GmbH, der igen er en del af Europas største lakkæde, pierre.dk Autolakering A/S. Dermed er koncernen nu oppe på fem topmoderne tyske skadecentre

Kolding-baserede pierre.dk Autolakering A/S fortsætter med at ekspandere på markedet syd for den dansk-tyske grænse.
Blot to år efter pierre.dk-koncernen første gang trådte ind på den tyske scene, har man nu købt sit femte lakcenter. Denne gang er der tale om Lackiererei Schott, der ligger i Bayreuth.
Den hidtidige ejer af skadecenteret hedder Henrik Schott, og han har selv arbejdet inden for autolakeringsbranchen siden 1980, men nu har han altså valgt at sælge til Pierre Autolackierung GmbH.
– Jeg bliver jo ikke yngre, og jeg har ingen børn, der kan overtage virksomheden efter mig. Jeg sælger ikke på grund af pengene, men jeg sælger, fordi det er godt med en stor koncern i ryggen. Dermed undgår jeg alt det administrative, og kan i stedet koncentrere mig fuldt ud om at udføre reparationer, fortæller Henrik Schott, der er 52 år.

Et vigtigt skridt
Lackiererei Schott er placeret i Bayreuth, som er en tysk by på størrelse med Esbjerg. Bayreuth ligger godt 200 kilometer nord for München.
– Skadecentret i Bayreuth er meget veldrevet, og det har et meget højt kvalitets- og serviceniveau, ligesom selve den geografiske beliggenhed passer rigtig godt ind i vores strategi, forklarer Bo Jacobsen, der er administrerende direktør i pierre.dk.
Det er således første gang, at pierre.dk-koncernen etablerer sig i den sydlige del af Tyskland.

Veldrevet virksomhed
– Der er et stort drive og en fantastisk struktur hos Schott, og det bliver helt sikkert et stort aktiv for vores koncern, understreger Bo Jacobsen.
Det tyske marked er markant anderledes end både det danske og det svenske, idet pierre.dk i Tyskland udfører både karosseri- og lakeringsopgaver, mens pierre.dk i Danmark og Sverige alene tilbyder lakering.
– Vi har en målsætning om at vokse, og for at kunne lykkes med det, så har vi en køreplan, som vi følger ret stringent, fortæller Bo Jacobsen.

Fortsætter i firmaet
Lackiererei Schott har 11 ansatte, og fremadrettet vil Henrik Schott fortsætter i koncernen som afdelingsleder i Bayreuth.
– Jeg har lavet en aftale om at blive i firmaet i mindst to år endnu. Og forhåbentlig længere. Jeg ser frem til at arbejde lidt mindre, end jeg har gjort i de seneste år, hvor jeg stort set ikke har holdt ferie, pointerer Henrik Schott, der betegner salget som en fremtidssikring af lakcenteret.
Pierre Autolackierung GmbH er fortsat på udkig efter moderne lakcentre, som kan være med til at brede pierre.dk-koncernen mere ud på det tyske landkort.
Med opkøbet af lakcenteret i Bayreuth driver Pierre Autolackierung GmbH nu fem lakcentre i Tyskland.