pierre.dk overtager veldrevet lakforretning i Grenaa

Endnu et lakcenter bliver nu en del af Europas mest moderne lak-koncern, pierre.dk Autolakering A/S. Der er tale om det hæderkronede SM Autolakering A/S i Grenaa, som hidtil har været en del af Lakexperten-samarbejdet.

pierre.dk Autolakering A/S er netop blevet enige med brødrene Lars og Søren Madsen om at overtage SM Autolakering A/S, der ligger i Grenaa.
Handelen er netop blevet effektueret, og dermed er den i forvejen landsdækkende lak-koncern nu dækket endnu bedre ind på Djursland.
– Det er jo et område, som strategisk er rigtig vigtig for os. Vi er ikke i forvejen repræsenteret på Djursland, men har faktisk mange kunder i området, så det er helt perfekt, understreger Stefan Hansen, der er driftsdirektør hos pierre.dk Autolakering A/S.
SM Autolakering A/S har hidtil været med i Lakexperten-samarbejdet, og med købet har pierre.dk nu overtaget den tredje Lakexperten-filial inden for kort tid.

Udtræder efter eget ønske
Lakcentret i Grenaa blev etableret for 42 år siden på Klostervej i Grenaa. John Madsen drev værkstedet indtil 2000, hvor hans to sønner, Lars og Søren Madsen overtog SM Autolakering A/S:
– Min bror har ikke været en fast del af den daglige drift, da han ved overtagelsen fortsatte sit arbejde på Grenen i Grenaa. Men han har altid haft sin daglige gang i virksomheden samt været med til at sætte kursen for fremtiden. Rent faktisk har jeg selv en baggrund inden for den finansielle sektor, så jeg skiftede virkelig branche dengang. Og det håber jeg så på at gøre igen, forklarer Lars Madsen, som altså ikke bliver en del af pierre.dk-koncernen.
Og det er helt efter hans eget ønske, at han træder ud af firmaet.
– Jeg har forhåbentlig stadig en halv snes aktive år tilbage, og jeg kunne godt tænke mig at returnere til finanssektoren, fortæller Lars Madsen, som – sammen med Søren Madsen – fortsat står som ejere af de bygninger, hvor SM Autolakering A/S har til huse, og som nu udlejes til pierre.dk.
Siden 1993 har lakcentret ligget på Energivej.

Kun en fordel for kunderne
– Vi ville hellere end gerne have haft Lars med på holdet, men det stærke produktionsteam i Grenå vil sammen med pierre.dk’s team sikre kunderne en høj service og kvalitet fremover. Og vi ønsker Lars held og lykke med de nye udfordringer, pointerer Stefan Hansen.
I stedet er det den nuværende værkfører, Jesper Greve Aabenhus, der bliver afdelingsleder af virksomheden, der fremadrettet kommer til at hedde pierre.dk Grenaa.
– Men ellers kommer vore mange trofaste kunder ikke til at mærke de store ændringer, for der er jo ingen grund til at ændre noget, som virker. Værkstedet skal naturligvis integreres i pierre.dk’s systemer, men det bliver kun en fordel for kunderne, understreger Lars Madsen.
I alt er der otte ansatte hos SM Autolakering A/S ud over Lars Madsen, og de bliver alle en del af landets største lakkoncern.

Optimisme over hele linjen
– Vi har altid sat den personlige kundekontakt i højsædet herude, hvilket er helt i tråd med pierre.dk’s tilgang til kunderne. Jeg er således sikker på, at kunderne også fremover vil være tilfreds med både kvalitet og service, fortæller Lars Madsen.
Han ser også virksomhedsoverdragelsen som en fordel for hele området.
– Det betyder jo, at der fortsat vil være et stort og professionelt drevet lakcenter her i Grenaa, og det var ikke nødvendigvis givet på forhånd. Men sådan bliver det, og det er meget tilfredsstillende, erkender Lars Madsen.
Hos pierre.dk er der også optimisme over hele linjen.
– Det er en meget fin forretning, som nu bliver en del af pierre.dk. Man har et meget dygtigt mandskab, som ved, hvad det her handler om. Jeg har en rigtig god fornemmelse for det, og kender også SM Autolakering i forvejen, idet de en årrække har fungeret som underleverandør for pierre.dk, fortæller Stefan Hansen.

Troværdighed er et varemærke
Driftsdirektøren peger også på, at det er et fremtidssikret lakcenter, som koncernen har overtaget.
SM Autolakering A/S har løbende gennemgået en modernisering. I dag råder lakcentret over et topmoderne værksted på mere end 1000 kvadratmeter med to topmoderne sprøjtekabiner.
– Vi har i mange år primært beskæftiget os med lakering af personbiler samt mindre erhvervsvogne, forklarer Lars Madsen.
Lejlighedsvis dog også mindre industriopgaver samt specialopgaver indenfor motorcykler og veteranbiler.
– Virksomhedens varemærke er troværdighed, kvalitet og levering til tiden, og de parametre passer jo perfekt ind i pierre.dk-koncernens kerneværdier, understreger Lars Madsen.

SM Autolakering A/S er et yderst professionelt og veldrevet lakcenter, der nu bliver en del af pierre.dk-koncernen.

Fra venstre ses driftsdirektør Stefan Hansen fra pierre.dk, Lars Madsen og Søren Madsen fra SM Autolakering A/S samt værkfører Jesper Greve Aabenhus, der fremadrettet bliver afdelingsleder hos pierre.dk Grenaa.

FAKTA:
pierre.dk Autolakering A/S blev grundlagt i 1985 af Pierre Legarth. I foråret 2016 blev pierre.dk en del af Intelligent Repair Solutions Holding GmbH, som ud over ledelsen har Ufenau Capital Partners som aktionærer.
Pierre Legarth er i dag bestyrelsesformand i pierre.dk-koncernen, mens Bo Jacobsen er administrerende direktør i pierre.dk Autolakering A/S.
I 2005 etableredes et nyt og stort hovedsæde i Kolding, hvor virksomheden i dag råder over det største og mest moderne autolakeringscenter i verden.
I foråret 2011 etablerede lakkoncernen sit første lak-center uden for landets grænser, da Lundblads Billackering AB (Sveriges største lakcenter) blev opkøbt. Siden er yderligere 13 svenske lak-centre overtaget – alle i regi af Pierre Billackering AB.
I 2014 gik pierre.dk Autolakering A/S ind på det tyske marked, hvor man via selskabet Pierre Autolackierung GmbH foreløbig har overtaget fem tyske skadecentre.
Med 36 danske lakcentre råder pierre.dk-koncernen samlet set over 55 filialer.
Yderligere information: www.pierre.dk.