Portræt: Aske har aldrig overvejet at blive selvstændig

pierre.dk’s filial i Silkeborg er en integreret del af Bilernes Hus, som er en af landets største bilforretninger. Så der er rigeligt at se til for afdelingsleder Aske Westerberg og hans syv kolleger, der sjældent mangler opgaver.

Fra lærling til leder III: Et portræt af Aske Westerberg

Bilernes Hus i Silkeborg – der i manges øjne er kendetegnet som bilernes by – er en af landets største bilforretninger, hvor der forhandles flere tusinde køretøjer årligt.
pierre.dk Autolakering A/S har gennem flere år haft til huse i en del af den enorme bygning på Bredhøjvej – og netop Bilernes Hus er naturligvis lakcentrets største kunde.
– Vi håndterer primært biler fra Bilernes Hus, som jeg breder sig over mange forskellige mærker. Men vi har også en fast aftale med Volkswagen i Skive, fortæller Aske Westerberg, der er afdelingsleder hos pierre.dk Autolakering A/S i Silkeborg.
Han har været ansat siden 2008, hvor han kom i lære selvsamme sted.

Greb chancen da han fik den
– Jeg har godt nok haft en kort afstikker til Belgien sammen med min kæreste, men da vi havde prøvet det af i et par måneder, så var vi klar til at komme hjem igen. Og så kom jeg tilbage til pierre.dk, understreger afdelingslederen.
Han har været udlært lakerer siden efteråret 2011, og det var helt naturligt, at han fik mulighed for at blive leder af lakcentret.
– Jeg havde en god læremester indtil for en håndfuld år siden, og da han rykkede til afdelingen i Herning kom der en anden leder her. Jeg har i mange år i praksis fungeret som førstemand, så da den tidligere leder for et halvt års tid siden valgte at søge nye udfordringer, så fik jeg chancen. Og det har jeg ikke fortrudt, påpeger Aske Westerberg.

Arbejder meget ude på gulvet
Han har selv boet i Silkeborg i mange år, man han og kæresten flyttede til Bording for nylig. Men med motorvejen mellem Herning og Aarhus er det overhovedet ikke noget problem i forhold til at arbejde midt i Silkeborg.
– Det har naturligvis ændret sig en lille smule i forhold til mine kolleger, at jeg er blevet afdelingsleder. Det kan og skal heller ikke være anderledes, for det handler jo om, at jeg har ansvaret. Men vi har det godt, og jeg er fortsat mere ude på gulvet, end jeg sidder herinde på kontoret, fortæller Aske Westerberg, der er 27 år – og altså kan fejre ti års jubilæum i løbet af 2018.
– Jeg laver stadig de opgaver, som en almindelig svend også ville lave, og det er helt naturligt. Det er dejligt at bruge ens hænder, det var jo det, der ligesom var indgangen til den her branche.

Har det godt i koncernen
Mange håndværkere, der har været udlært gennem nogle år, ville nok få blod på tanden i forhold til at blive selvstændig.
– Sådan har jeg det ikke. Det er da ikke fordi, at jeg ikke har tænkt tanken, men der er så mange ting i forhold til den her branche, som ikke taler for det. Og vi har det altså ret godt her i koncernen, det må jeg bare sige.
Aske Westerberg nævner eksempelvis alt det markedsføringsmæssige og selve det administrative som forhold, der ville gøre det svært at være selvstændig autolakerer.
– Her hos pierre.dk har vi jo et samlet hovedkontor og call center, der klarer bogholderi, lønninger, aftaler og alt muligt stort og småt. Det kører simpelthen på skinner, og det er en fryd at være en del af, pointerer Aske Westerberg.

Der er styr på sagerne
Han og de syv kolleger skal naturligvis sørge for at holde gang i gryderne, og det er afdelingslederens ansvar, der er skabes omsætning på værkstedet. Men også den del er Kolding-hovedkvarteret i høj grad med inde over.
– Nu kan du se den fladskærm, der hænger der. Det er et nyere system, hvor vi kan følge her enkelt bil og hver enkelt lakopgave. Det er ret smart, og det betyder, at der ikke er noget, der bliver glemt eller skubbet bag i køen ved en fejl. Det er styr på sagerne, og det kan jeg godt lide, forklarer Aske Westerberg.
Det nye system inkluderer blandt andet en track-and-trace-ordning, så man hele tiden kan se, hvor langt det enkelte køretøj er i processen. En vigtig feature, når et af de parametre, som pierre.dk slår sig op på, er levering til tiden.

En spændende branche
Aske Westerberg tøver ikke med at slå fast, at han har det rigtig godt i pierre.dk-koncernen. 
– Jeg synes aldrig, at det her bliver kedeligt, selv om det måske godt kan se sådan ud udefra. Men der sker hele tiden en udvikling, og der kommer nye folk og opgaver til. Det er en spændende branche, konkluderer han.
Han forlader det store kontor, hvor han med egne ord befinder sig overraskende lidt, for at gå over i en af de to dobbeltkabiner.
– Jeg ligger ikke søvnløs om natten, for det er et meningsfyldt sted at arbejde. Vi lærer noget hver eneste dag, fortæller Aske Westerberg.
Stefan Hansen er produktionsdirektør hos pierre.dk Autolakering A/S – og det er ham, der har det overordnede ansvar for mandskabet rundt i de knap 50 lakcentre, som koncernen råder over i Danmark, Sverige og Tyskland.

Arbejder særdeles effektivt
– Det er altid fantastisk at konstatere, når vore medarbejdere ønsker at forfølge deres drømme og stige i graderne. At Aske er blevet afdelingsleder i Silkeborg har været helt naturligt, fortæller Stefan Hansen.
Han betegner Aske Westerberg som yderst kompetent på både det personlige og det professionelle plan.
– Han brænder for at servicere vore mange loyale kunder og yde vores velkendte høje kvalitet. Sammen med resten af teamet i Silkeborg arbejder han særdeles effektivt og med masser af energi, hvilket er med til at holde vores produktionsflow på et højt niveau, forklarer produktionsdirektøren.
– Vi lever af topmotiverede medarbejdere, og uden dem, så ville vi slet ikke være der, hvor vi er i dag. Derfor er det også vigtigt, at vi har en arbejdsplads, som kan trække de dygtigste håndværkere og medarbejder til, for det er sådan vi skaber udvikling hos pierre.dk, understreger Stefan Hansen.

Læs det første portræt i serien “Fra lærling til leder” – klik her.

Læs det andet portræt i serien “Fra lærling til leder” – klik her.

Aske Westerberg er afdelingsleder hos pierre.dk Silkeborg. Foto: pierre.dk