Portræt: Det var helt naturligt, at Mark blev afdelingsleder

Der bliver slebet og poleret på livet løs i pierre.dk’s afdeling på Herredsvej i det vestlige Aarhus. Midt i lokalet står Mark Henneberg, som har arbejdet på matriklen siden 2005. Det sidste års tid har han været leder af lakcentret.

Fra lærling til leder II: Et portræt af Mark Henneberg

pierre.dk-afdelingen på Herredsvej 62 er blot en af hele fem lakcentre, som koncernen råder over i landets næststørste by.
– Det er klart, at efterhånden som der er kommet flere værksteder til, så er det også blevet meget opdelt, hvilke filialer der laver hvad. Og det har været godt for selve flowet i arbejdsgangen, fortæller Mark Henneberg.
Han har lige sluppet et slibeapparat og er trukket ind på kontoret for en kort bemærkning.
– Det er faktisk ikke ret meget jeg slider på den her kontorstol. Og det har jeg det rigtig godt med, for jeg er ikke ligefrem fan af stillesiddende arbejde, forklarer han.

Har været ansat siden 2005
Mark Henneberg er afdelingsleder af lakcentret, der i pierre.dk-regi hedder Aarhus V. Og det er også de samme rammer, at han har arbejdet hele sin karriere.
– Jeg kom i lære herude i 2005. Det var før, at pierre.dk kom ind over, for det skete først et par år senere, fortæller Mark Henneberg, der i dag er 29 år.
Han bor selv i Stavtrup sammen med sin kone og sine to børn – og jobbet som afdelingsleder overtog han for et års tid siden.

Har det overordnede ansvar
– Det var helt naturligt, at det blev mig, for jeg har jo været her længe, og jeg fungerede også som en slags højre hånd for min forgænger. Og jeg er meget glad for det, det er helt sikkert.
Især det faktum, at han fortsat kan være med i selve processen med at polere og lakere, det er Mark Henneberg ganske tilpas med.
– Jeg har ikke lyst til at være sådan en slags chef, som de andre går rundt og er nervøse for. Vi snakker om tingene herude, men selvfølgelig er det mig, der har det overordnede ansvar. Men det er nu heller ikke nogen udfordring – hverken for mig eller mine kolleger, understreger han.

Tager sig af de fleste mærker
Der er samlet set otte ansatte i lakcentret på Herredsvej, og det inkluderer den chauffør, som er fast tilknyttet afdelingen.
– Vi har en fin størrelse i forhold til de opgaver, som vi har. Altså vi kunne godt bruge en ekstra kabine, men der er nok ikke plads til det, fortæller Mark Henneberg.
I øjeblikket råder afdelingen over to topmoderne kabiner, og i pressede situationer hjælper de forskellige pierre.dk-filialer hinanden.
– Vi har aftaler med Bayern Autogroup og Seat i Tilst samt SMC ude i Risskov, så vi håndterer både BMW, Audi, Volkswagen, Skoda og Seat hos os. Men i praksis tager vi os naturligvis af de fleste mærker, påpeger han.

Administrationen foregår i Kolding
Mark Henneberg, der altså har været en del af lakcentret i 13 år, er glad for sit arbejde.
– Det er dejligt afvekslende, og så har vi et rigtig godt samarbejde herude. Vi kan godt lave jokes med hinanden, men vi tager også hinanden alvorligt. Og så bakker vi hinanden op, det er fedt at opleve, fortæller han.
Og apropos opbakning, så er det også præcis det, som han oplever at få fra hovedkontoret i Kolding.

Alt klares fra hovedkontoret
– En af årsagerne til, at jeg ikke skal sidde ret meget bag det her skrivebord, det handler jo om, at der er lagt en betydelig del af administrationen ned til vores call center i Kolding. Jeg skal ikke bruge ressourcer på at håndtere løn, ordrer og andre ting, som typisk kræver en del tid og timer. Alt det bliver klaret fra hovedkontoret, som også er dem, der tager sig af de store kundeaftaler, forklarer Mark Henneberg.
Tiden er inde til atter at forlade kontoret – for der står flere biler klar i værkstedet, som har brug for et par erfarne og kompetente autolakerings-hænder. Sådan et par er Mark Henneberg i besiddelse af.

Får det bedste frem i kollegerne
I Kolding ligger pierre.dk Autolakering A/S’s hovedkvarter. Her er produktionsdirektør Stefan Hansen meget tilfreds med, at de ansatte har det godt i koncernen.
– Mark er et godt eksempel på en ”firmaets mand”, for han er blevet hos os lige siden han kom i lære. Han har en høj faglig dygtighed, er yderst kompetent, og så brænder han virkelig for det fag, som han er en del af, fortæller Stefan Hansen, der på koncernniveau har det overordnede ansvar for mandskabet i de knap 50 lakcentre, som er en del af pierre.dk-koncernen.
Han peger på, at man som afdelingsleder skal evne at tage ansvaret, samtidig med at man fortsat skal kunne arbejde på gulvet sammen med kollegerne.
– Dét kan Mark i dén grad. Vi gør en dyd ud af at have de rette folk på de rette poster, og her er Mark et rigtig godt eksempel. Han får det bedste frem i sig selv, samtidig med, at han er dygtig til at motivere sin kolleger til lige at gå den ekstra mil, forklarer Stefan Hansen.
– Vi lever af motiverede medarbejdere. Uden dem, så ville vi slet ikke kunne alt det, som vi kan hos pierre.dk, understreger han.

 Læs det første portræt i serien “Fra lærling til leder” – klik her.

 Læs det tredje portræt i serien “Fra lærling til leder” – klik her.

Mark Henneberg, afdelingsleder hos pierre.dk Aarhus V.