Portræt: Rasmus kan godt lide at bruge sine hænder

Rasmus Larsen, afdelingsleder hos pierre.dk Autolakering A/S, Odense S. Foto: pierre.dk

Afdelingsleder Rasmus Larsen står i spidsen for pierre.dk’s store lakcenter på Svendborgvej i Odense. Men ved siden af at have det overordnede ansvar tager han også del både slibe- og lakeringsopgaverne.

Fra lærling til leder I: Et portræt af Rasmus Larsen

Det var bare få dage får sin 18 års fødselsdag, at fynboen Rasmus Larsen første gang ankom til sin dengang nye læreplads.
På det tidspunkt blev lak- og skadescenteret drevet af bilkoncernen Autohuset Vestergaard, der fortsat driver bilsalg hele vejen rundt om lakcentret. Men bare et par år inde i sin lærlingeperiode blev lakcentret overtaget af pierre.dk Autolakering A/S – og dermed blev Rasmus Larsen en del af Europas mest moderne lak-koncern.
– Det var jo ikke nødvendigvis noget, som jeg spekulerede så meget over, da det skete, for jeg var jo bare glad for, at jeg havde en læreplads. Men jeg må da sige, at det har været det bedste, der er sket for lakcentret, erkender Rasmus Larsen.

Har været leder i to år
I dag er han fortsat ansat på Svendborgvej 90, men til forskel for tidligere, så er Rasmus Larsen i dag afdelingsleder i lakcentret.
– Det har jeg været i to år, og det er jeg rigtig glad for. Efter min lærlingetid blev jeg fastansat, og så er jeg jo bare vokset med opgaven, fortæller Rasmus Larsen.
Med ham selv er der otte mand ansat i afdelingen, der er en ud af tre Odense-filialer af pierre.dk-kæden.
– Vi har jo Autohuset Vestergaard som den helt store kunde, men vi har også aftale med Bayern Autogroup og Semler Retail, så vi håndterer faktisk de fleste mærker, understreger Rasmus Larsen.

Det kom ud af det blå
Han har svært ved at pege på, hvad det lige var, der fik ham ind i bilbranchen, da folkeskolen skulle veksles med noget mere praktisk arbejde.
– Det kom sådan lidt ud af det blå, men lige pludselig kunne jeg mærke, at det her fangede min interesse, fortæller Rasmus Larsen.
Først havde han dog et andet arbejde i et års tid.
– Jeg ville gerne lige have mit kørekort, inden jeg begyndte en karriere inden for bilbranchen. Det kunne jo godt gå hen og blive en fordel, indrømmer han.

Masser af udfordringer
I sine teenageår havde han rodet en del med knallerter, men han havde aldrig rigtig skruet i biler før.
– Jeg faldt hurtigt godt til her i firmaet. Der er masser af udfordringer, og dem er der jo ikke blevet færre af, efter jeg er blevet afdelingsleder, konstaterer Rasmus Larsen.
Selv om han har det store overblik og er ansvarlig for, at tingene kører, så finder man sjældent Rasmus Larsen placeret i en kontorstol.
– Der er jo rigtig mange ting, der bliver klaret fra Kolding. Løn, lakaftaler, booking og en masse anden administration. Det betyder selvfølgelig, at jeg kan være rigtig meget på gulvet, og det er godt, forklarer Rasmus Larsen, mens han flytter på en reservedel.

Glad for at være med på holdet
Han peger på, at pierre.dk-koncernen på flere fronter er en god arbejdsplads at være en del af.
– Man får lov at prøve det hele, og der er muligheder i den her koncern for dem, der har lyst, vilje og evner. Og det kan jeg godt lide, fortæller han.
Rasmus Larsen er også fuld af lovprisninger over for hele det koncept, som pierre.dk Autolakering A/S er bygget op omkring.
– Det kører bare, og der er ikke noget, der ikke fungerer. Det er virkelig en fordel. Både for kunderne, men også for os, der arbejder med det. Jeg er rigtig glad for at være en del af pierre.dk. det må jeg bare erkender, pointerer Rasmus Larsen.
I pierre.dk Autolakering A/S’s hovedkvarter er der naturligvis glæde over, at de ansatte føler sig godt tilpas i koncernen.

Medarbejderne skal motiveres
– At Rasmus bliver afdelingsleder handler jo også om, at han er faglig dygtig og brænder for høj kvalitet og kundeservice samt at skabe et effektivt team og produktionsflow. Det er jo ikke noget lotteri, for vi gør en dyd ud af, at have de rigtige folk til de forskellige opgaver. Og det har vi – både i en mand som Rasmus Larsen, men også i kraft af resten af vores team i afdelingen, forklarer Stefan Hansen, der er produktionsdirektør hos pierre.dk.
Han har ansvaret for mandskabet rundt i de knap 50 lakcentre, som koncernen råder over – og mange steder har personalet været en del af holdet gennem mange år.
– Det er så vigtigt, at arbejdspladsen er attraktiv – og at den enkelte medarbejder hele tiden får mulighed for at udvikle sig. Vi lever af motiverede medarbejdere, og uden dem, så ville vi slet ikke kunne alt det, som vi kan hos pierre.dk, understreger Stefan Hansen.

 Læs det andet portræt i serien “Fra lærling til leder” – klik her.

 Læs det tredje portræt i serien “Fra lærling til leder” – klik her.

Rasmus Larsen, afdelingsleder hos pierre.dk Autolakering A/S, Odense S. Foto: pierre.dk

Rasmus Larsen, afdelingsleder hos pierre.dk Autolakering A/S, Odense S. Foto: pierre.dk