Samtlige svenske lakcentre er ISO-certificeret

Kvalitets- og miljøchef Frank Ascanius (tv.) fra pierre.dk Autolakering A/S i Danmark med sin kollega, ISO-koordinator Stefan Sandberg, fra den svenske del af koncernen.

Som den første lakkoncern i Sverige er Pierre Billackering AB blevet certificeret efter de to mest anerkendte standarder – nemlig ISO 9001 og OHSAS 18001, der henholdsvis handler om kvalitet og arbejdsmiljø.

pierre.dk-koncernen driver 13 moderne lakcentre i Sverige, som alle er en del af Pierre Billackering AB. Dermed er koncernen en af de største aktører på det svenske marked, hvilket naturligvis stiller krav til en høj grad af professionalisme og kvalitet i samtlige dele af virksomheden.

Efter en længere og ihærdig indsats er det nu lykkedes Pierre Billackering AB at få samtlige lakcentre certificeret efter markedets højeste og mest anerkendte standarder.
Det betyder, at alle værksteder i Sverige er blevet henholdsvis ISO 9001- og OHSAS 18001-certificeret.

ISO-standarden handler om kvalitet, mens OHSAS har sit fokus på arbejdsmiljøledelse.

Et konstruktivt samarbejde

Med 13 lakcentre har der naturligvis været tale om en længere proces, som er blevet ført til mål via en intensiv indsats.

Pierre Billackering AB er blevet auditeret af Asker Højlund Lorentzen, der er ledende auditor fra Bureau Veritas Danmark, i tæt samarbejde med hans svenske kollega, Pontus Gustavson.

Systemet er blevet til i et tæt og konstruktivt samarbejde mellem dansk og svensk personale i pierre.dk-koncernen, som i fællesskab har fundet frem til de bedste vilkår i henhold til arbejdsmiljøet og kvaliteten.

Det er i øvrigt vilkår, der er lavet med udgangspunkt i de behov, som kunderne har, og de krav og forventninger, som medarbejderne selv har budt ind med.

En yderst fokuseret indsats

I forvejen er pierre.dk-koncernens danske lakcentre certificeret efter lignende standarder.

– Derfor har det været helt oplagt at benytte sig af de erfaringer, som vi har gjort os i den danske del af virksomheden, fortæller Frank Ascanius, der er kvalitets- og miljøchef hos pierre.dk Autolakering A/S.

Som tovholder i den lange proces har han arbejdet tæt sammen med landedirektøren i Sverige, Daniel Nordvall samt ISO-koordinator Stefan Sandberg og teknisk controller Bert Andersson – begge Sverige – det seneste års tid.

– Det har krævet en meget intens og fokuseret indsats at få disse eftertragtede certificeringer i hus, understreger Frank Ascanius.

De samme høje værdier

– Det er en del af vores overordnede strategi, at alle vores værksteder skal arbejde efter de samme høje værdier og normer for kundeservice, kvalitet og arbejdsmiljø, fortæller Bo Jacobsen, der er administrerende direktør i pierre.dk-koncernen.

Han peger på, at certificeringerne er en integreret del af koncernens ledelsessystem.

– Det er vigtigt, at vi også fremadrettet kan bevare ”den gule førertrøje”, og derfor er vi nødt til at tænke certificeringerne ind i de forskellige processer som eksempelvis kundeservice og effektiviseringstiltag, understreger direktøren.

Frank Ascanius er stolt af den bekræftelse, som certificeringsprocessen også er.

En sikker og sund arbejdsplads

– Nu har vi jo fået bevis for, at vi allerede på nuværende tidspunkt har en sikker og sund arbejdsplads. Det nye certificeringssystem skal være med til at sikre, at såvel ledere som medarbejdere skal være endnu mere aktive og involveret i sikkerhedsarbejdet, så vi kan sikre en kontinuerlig udvikling og optimering af alle arbejdsrutinerne på de enkelte lakcentre, forklarer Frank Ascanius.

Hans svenske kollega er ligeledes en glad mand.

– ISO-systemets arbejde med ”tæt på-hændelser”, uheld, lokale sikkerhedsrunderinger og særlige audits er alt sammen aktiviteter, som er garant for, at Pierre Billackering AB har en meget lav sygefraværsprocent. I 2016 har den faktisk ligget pænt under landsgennemsnittet, pointerer Stefan Sandberg.