Virksomheden Autolack i Vimmerby blev for nylig kåret som ”Årets Lakværksted 2018” i Sverige. Nu er det veldrevne firma blevet overtaget af pierre.dk-koncernen, som dermed kommer op på 18 lokationer på den svenske side af Øresund. Opkøbet cementerer Pierre Billackering AB’s markante position på det svenske marked.

Mandag den 19. august overtog pierre.dk-koncernen det velrenommerede lak-center Autolack, der har hjemme i den svenske by Vimmerby, som ellers er mest kendt for at huse Astrid Lindgrens Verden.

Med købet når Pierre Billackering AB, som er pierre.dk-koncernens svenske datterselskab, samlet set op på 18 lokationer, og Vimmerby-værkstedet er endnu et bevis for, at lakkoncernen mener det alvorligt.

Som en ekstra bonus blev Autolack i øvrigt kåret som ”Årets Lakværksted 2018” i begyndelsen af året – en kåring, som Motorbranchens Riksförbund står bag.

De hidtidige ejere af Autolack er Johanna og Stephan Blom Petersson, og de fortsætter begge i koncernen som afdelingsledere i Vimmerby. De har stået i spidsen for Vimmerby-virksomheden siden 1994. Pierre Billackering AB har overtaget samtlige aktiviteter i Autolack, og har tilbudt samtlige ansatte at fortsætte i den nye konstellation.

Positiv udvikling vil fortsætte

– Det er ingen hemmelighed, at vi holder godt øje med lakbranchen i Sverige, og jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes os at overtage Autolack i Vimmerby. Det er bestemt ikke tilfældigt, at netop det værksted vandt prisen som Sveriges bedste, og vi ser frem til fortsætte den positive udvikling, som Autolack har gennemgået de senere år, fortæller Bo Jacobsen, der er administrerende direktør i pierre.dk-koncernen.

De nu 18 lakcentre, som Pierre Billackering AB nu består af, er fordelt som perler på en snor over den hele den sydligste halvdel af Sverige, og dermed er virksomheden blandt de store spillere inden for lakbranchen.

– Vi har været til stede i Sverige siden 2011 og har et indgående kendskab til lakbranchen derovre. Vi har naturligvis bemærket, at Autolack i Vimmerby har været toneangivende på sit område gennem de senere år. Samtidig giver det jo sig selv, at med så mange års virke har man på Vimmerby-lokationen opbygget en bred ekspertise. Personalet og ledelsen i Vimmerby skal have stor ros for deres positive og professionelle måde at håndtere denne nye situation på, påpeger Bo Jacobsen.

Lakcentret håndterer primært personbiler, men har både erfaring med og plads til at håndtere eksempelvis lastvogne.

Fokus på kvalitet og kapacitet

– Der er tale om et særdeles velindrettet og moderne værksted, der både er både rentabelt og velfungerende. Nu skal vi i gang med at optimere en række processer, så den velkendte pierre.dk-strategi også bliver en integreret del af Autolack, forklarer Daniel Nordvall, som er pierre.dk’s landechef i Sverige.

Når pierre.dk går ind og vurderer eksisterende lakcentre i forbindelse med en potentiel overtagelse, så er nogle af fokusområderne produktionsforhold, kapacitet og kvalitet. Det er parametre, som vægtes højt.

– Det er også vigtigt for os, at placeringen rent geografisk passer ind i forhold til de andre lokationer under Pierre Billackering AB. Logistik og fleksibilitet er selve rygraden i pierre.dk’s strategi om hurtig levering og høj kvalitet, og der kan vi bare konstatere, at Autolack i Vimmerby har en perfekt placering,som er relativ tæt på en række af vores andre afdelinger, pointerer Daniel Nordvall.

Ifølge ham er der udelukkende fordele i vente for de mange kunder, som i forvejen bruger Autolack som sit foretrukne lakcenter.

En vigtig brik på landkortet

– Johanna og Stephan har drevet virksomheden i mange år med stor motivation og et enormt engagement, og der er virkelig tale om en sund afdeling. Nu kommer der til at ske nogle tiltag, som betyder, at virksomheden bliver yderligere optimeret på en række områder. Det kommer kunderne til gode – og samtidig vil vi kunne håndtere endnu flere emner, fortæller Daniel Nordvall.

pierre.dk’s strategi både i Danmark og Sverige er at være bilhusenes foretrukne samarbejdspartner i forbindelse med lakering af personbiler.

– Autolack i Vimmerby er en vigtig brik på vores svenske landkort. Vi har en målsætning om, at vores lakcentre geografisk skal være placeret så tæt, at det ene værksted kan hjælpe det andet, når det brænder på, forklarer Daniel Nordvall.

Med opkøbet af lakcenteret i Vimmerby driver pierre.dk-koncernen sammenlagt over 50 lakcentre i Sverige og Danmark.