Gennem halvandet år har Line Bøgelund været en del af pierre.dk Autolakering A/S i Kolding, hvor hun arbejder som produktionscontroller. Sideløbende med jobbet i lakkoncernens hovedkvarter læser hun cand. merc. aud., der svarer til en revisor-uddannelse.

Der er travlt i de store og flotte bygninger på Trianglen i Kolding – et af byens mest ekspansive industrikvarterer. Her har pierre.dk-koncernen sit hovedkvarter, og ud over at lægge kvadratmeter til en af landets største og mest moderne lakværksteder, så rummer domicilet også en stor administrativ afdeling.
Her er en af medarbejderne den 23-årige Line Bøgelund, der gennem de seneste halvandet år har været ansat som produktionscontroller.
– Min rolle er blandt andet at holde øje med nøgletallene i produktionen i de mange danske lak-centre under pierre.dk-paraplyen. Det handler meget om at analysere forbruget i de enkelte afdelinger, fortæller Line Bøgelund.
Samtidig med, at hun passer sit job hos pierre.dk Autolakering A/S, er Line Bøgelund tæt på at afslutte sin cand. merc. aud., som også kaldes revisorkandidat.

Analyserer på mange parametre
– I begyndelse blev jeg ansat i et studiejob, men jeg har været så heldig, at jeg er blevet fastansat, samtidig med, at jeg får mulighed for at gøre min uddannelse færdig. Det er jeg rigtig glad for, forklarer Line Bøgelund.
Hun får hele tiden tilsendt tal fra de danske pierre.dk-værksteder, som hun så analyserer og vurderer.
– Det handler om at holde øje med forbruget ude i filialerne. Hvor mange timer bruger personalet i forhold til, hvor mange ordrer der bliver effektueret? Hvordan ser det ud med forbruget af varer, sammenlignet med de andre værksteder? Der er rigtig mange parametre, som vi analyserer, fordi det naturligvis i sidste ende er med til at optimere virksomheden, fortæller Line Bøgelund, mens tallene på skærmen indikerer, at der venter en hel del tastearbejde, inden arbejdsdagen er slut.
Kandidatuddannelsen handler om regnskab, revision, skat og erhvervsjura, og Line Bøgelund bliver både klædt teoretisk og praktisk godt på inden for alle fire fagområder.

Skal fortsætte på fuld tid
– Det er klart, at med den uddannelse i bagagen er der også muligheder fremadrettet her i koncernen. Jeg er da også så heldig, at jeg har fået lov at fortsætte på fuld tid, når jeg har overstået eksamen, understreger hun.
Indtil videre har Line Bøgelund primært opereret fra adressen i Kolding, men på sigt er det planen, at hun også skal besøge de respektive lakværksteder i Danmark.
– Det giver selvfølgelig en fordel, at jeg for det første møder mine kolleger fysisk ude på lokationerne, og at jeg for det andet får et billede af, hvad det enkelte værksted er for en størrelse. Det giver en bedre fornemmelse for, hvilke udfordringer der er derude. Jeg snakker jo nærmest dagligt med afdelingslederne, men det er altså bare noget andet at komme på besøg, forklarer Line Bøgelund.

Holder øje med forbruget
Gennem de seneste årtier har pierre.dk-koncernen ekspanderet kraftigt både i Danmark, Sverige og Tyskland. Og en af årsagerne til, at det har kunnet lade sig gøre, handler om, at der altid har været fokus på at systematisere og optimere de mange forskellige processer, som sker i en koncern af pierre.dk’s størrelse.
– Her er min position jo netop at analysere, om nogle af processerne kan gøres mere smidige. Nogle gange sker der jo fejl eller misforståelser, og det kan vi måske opdage ved, at jeg holder øje med lakforbruget, understreger Line Bøgelund, der oprindeligt er fra Sjælland, men som i dag bor i Kolding sammen med sin kæreste.
Det er i øvrigt også produktionscontrolleren, der holder snor i medarbejdernes timeforbrug, som registreres via digitaliserede stempelkort.
– Det kan sagtens ske, at en afdeling bruger særligt mange timer i en periode, og langt de fleste gange er der en helt oplagt forklaring på det, og så er det jo fint. Men det hænder også, at det handler om en misforståelse, og så bliver det rettet, og dermed bliver arbejdsgangen og processen optimeret. Det er det, det handler om, pointerer 23-årige Line Bøgelund.