NEXA OG PIERRE.DK ER KOMMET GODT IGENNEM EN STOR OMSTILLING

Samtlige lak-værksteder under pierre.dk-koncernen har fået implementeret ny lak-samarbejdspartner. Det har været en ekstremt udfordrende opgave, idet omstillingen er gennemført på mere end 50 adresser i Danmark, Sverige og Tyskland og involveret de fleste af vores engagerede medarbejdere. I dag er det således Nexa Autocolor, som blandt andet leverer paint og non paint til pierre.dk Autolakering A/S.

Samtidig med, at pierre.dk-koncernen løbende over især de seneste ti år har ekspanderet voldsomt i både Danmark, Sverige og Tyskland, har virksomheden hele vejen igennem haft fokus på at optimere de mange forskellige processer, som udgør rygraden i koncernen.

En af pierre.dk’s helt store forcer har altid været evnen til at styre koncernen fra centralt hold, og dermed sørge for, at samtlige værksteder og medarbejdere løber i samme retning.

Nu har koncernen, der er Danmarks i særklasse største inden for lak-branchen, gennemført en særdeles krævende omstilling, hvor man har skiftet lakleverandør i samtlige afdelinger.

I dag er det således det anerkendte firma Nexa Autocolor, der leverer lak og andre relevante produkter til de mere end 50 lak-værksteder under pierre.dk-koncernen.

Omstillingen gik smertefrit
– Det er naturligvis et større indgreb, når vi vælger at skifte lak-leverandør. Det er jo det helt essentielle produkt hos os, så det har været en tids- og ressourcemæssig krævende proces. Men det er heldigvis gået ganske smertefrit, idet pierre.dk og Nexa’s dygtige og engagerede teams har ydet en fantastisk indsats og gennemført et forbilledligt samarbejde på tværs af tre lande, fortæller Bo Jacobsen, der er administrerende direktør hos pierre.dk Autolakering A/S.

– Vi er også meget tilfredse med den effektive, engagerede og professionelle tilgang som lak-leverandøren PPG med Torben Beck i spidsen har bidraget med gennem hele forløbet.

Reelt har man brugt det seneste år på at gennemføre omstillingen i de respektive afdelinger, hvor man har taget det ene lakværksted efter det andet. Men forud for den store logistiske omstilling er der også brugt masser af energi på planlægning.

Kører efter et stringent koncept
– Processen har varet meget længere end selve de enkelte konverteringer, men det er altså også en stor koncern, som vi har med at gøre.

Det fortæller Torben Beck, der er business director hos PPG Automotive Refinish – det er den virksomhed, der producerer Nexa Autocolor.

Han har kun ros til overs for den måde, som ledelsen hos pierre.dk Autolakering A/S har håndteret hele processen, der bedst kan sammenlignes med et enormt puslespil med et uoverskueligt stort antal brikker.

– Det er virkelig foregået yderst professionelt, og man kan sagtens mærke, at pierre.dk altid har kørt efter et stringent koncept, understreger Torben Beck.

Minutiøs og detaljeret plan
Hvis et logistisk kvantespring som det, der netop er blevet eksekveret i pierre.dk Autolakering A/S, skal lykkes, så kræver det ifølge ham en nøjagtig implementering. Ikke bare i koncernen som helhed, men også ude i hvert eneste lak-værksted.

– Jeg synes, at det er lykkedes begge parter at gennemføre alle de her konverteringer efter en minutiøs og detaljeret plan, uden at det er mit indtryk, at det er gået ud over produktionen, forklarer Torben Beck.
Hos pierre.dk Autolakering A/S er det produktionsdirektør Stefan Hansen og teknisk controller Dan Jæger, der har haft fingeren på pulsen i forhold til implementeringen i de enkelte pierre.dk-afdelinger.

– Selvfølgelig har det været en stor opgave at skifte rundt. Vi har brugt en uge hvert sted, og har så pillet det gamle lager og anlæg ned om mandagen og bygget det nye op om tirsdagen. Så har vi typisk brugt resten af ugen på at få det ordentligt implementeret hvert sted, fortæller Dan Jæger.

Processerne er blevet optimeret
Med Nexa Autocolor har pierre.dk-koncernen ifølge ham fået et godt og effektivitets-understøttende produkt.

– Vi har simpelthen mulighed for at optimere processerne yderligere, blandt andet fordi produkterne har en kortere tørretid. Det er med til at gøre håndteringen mere effektiv, og det er naturligvis en fordel. Desuden har vi med Nexa Autocolor fået en ny måde at styre vores lager på, og det har også flere fordele, påpeger Dan Jæger.

pierre.dk har blandt andet fået mulighed for at have en mindre lagerbeholdning, fordi styringen er blevet markant optimeret.

Løber aldrig tør for et produkt
– Nu er det blevet sådan, at vi i real tid ved, hvor meget eller hvor lidt vi har på lager af hvert eneste produkt i hver eneste afdeling, fordi det er blevet mere digitalt styret. Tidligere var selve processen omkring varebestilling mere manuel, men i dag er det lidt ligesom i et supermarked. Hvis der mangler en hærder, eller noget lak, så bliver det scannet ind. Og hvis systemet bruges rigtigt, så løber vi aldrig tør for et produkt, for det bliver automatisk bestilt, fortæller Dan Jæger, der er yderst tilfreds med samarbejdet med Nexa/PPG.

– Tidligere havde vi måske tre eller fire forskellige slags hærder, og nu har vi maksimalt to. Det er altså også noget, som vi kan mærke, når vi nu har over 50 værksteder.

Produktionsdirektør Stefan Hansen har gennem hele processen hæftet sig ved, at der har været meget få udfordringer med at implementere de nye produkter, og det har naturligvis også været med til at gøre forløbet og samarbejdet så positivt, som det vitterligt har været.

Et fortrinligt samarbejde
Hos PPG Automotive Refinish tøver Torben Beck da heller ikke med at bruge de helt store ord om samarbejdet med pierre.dk-koncernen:

– Vi er utrolig stolte af at være i partnerskab med pierre.dk, Vi har virkelig haft et fortrinligt samarbejde med ledelsen.

En holdning, som han deler med Stefan Hansen.
– Man hører ofte om, at der er så mange problemer med at få implementeret nye produkter i eksisterende virksomheder. Sådan har det altså ikke været hos os, og jeg er helt på linje med Torben Beck. Det har været en rigtig god oplevelse, og jeg ser frem til vores kontinuerlig optimeringssamarbejde med Nexa/PPG, konkluderer Stefan Hansen.

FAKTA – Nexa Autocolor/PPG Industries:

Nexa Autocolor-brandet er ét af tre autolak-varemærker fra PPG Industries, som er den førende virksomhed inden for branchen.

PPG Industries er førende inden for sine markeder. Virksomheden er en effektiv producent af avancerede nye teknologier og løsninger og betjener kunder inden for byggeri, forbrugsvarer, industri- og transportmarkedet samt eftermarkedet.

PPG-brandet har produktionsanlæg og datterselskaber i mere end 60 lande verden over, og er verdens førende virksomhed inden for coating og specialmaterialer.

Yderligere information: www.scan.nexaautocolor.com/da

FAKTA – pierre.dk Autolakering A/S:

pierre.dk Autolakering A/S blev grundlagt i 1985 af Pierre Legarth. I foråret 2016 blev pierre.dk en del af Intelligent Repair Solutions Holding GmbH, som ud over ledelsen har Ufenau Capital Partners som aktionærer.

Pierre Legarth er i dag bestyrelsesformand i pierre.dk-koncernen, mens Bo Jacobsen er administrerende direktør i pierre.dk Autolakering A/S.

I 2005 etableredes et nyt og stort hovedsæde i Kolding, hvor virksomheden i dag råder over det største og mest moderne autolakeringscenter i verden.

I foråret 2011 etablerede lakkoncernen sit første lak-center uden for landets grænser, da Lundblads Billackering AB (Sveriges største lakcenter) blev opkøbt. Siden er yderligere 15 svenske lak-centre overtaget – alle i regi af Pierre Billackering AB.

Med 37 danske lakcentre råder pierre.dk-koncernen samlet set over 50 filialer.
Yderligere information: www.pierre.dk.